Det finnes hundrevis av ulike massasje former rundt omkring i verden. De fleste av disse har hentet sin inspirasjon fra den svenske, klassiske massasjen. Svensken Per Henrik Ling innførte massasjen til norden og la dermed grunnlaget for det vi i dag kjenner som Klassisk Massasje.

Muskelplager og spenninger kan oppstå som følge av dårlige arbeidsstillinger og overbelastning. Det også kan ha bakgrunn i stress, følelsesmessig ubalanse, sinne eller angst. Inaktivitet av muskulaturen er nok i dag, den enkeltårsak som i størst grad forårsaker muskelplager.

Klassisk massasje er en behandlingsform som benytter en rekke grep for å løse opp og behandle muskelvev og fascier. I tillegg benytter man diverse tøyninger som løser opp muskler og frigjør leddenes bevegelsesakse. Det er massørens oppgave å individuelt tilpasse behandlingen til den enkeltes behov.

Massasjens virkninger kan være mange.

  • •Mykner opp stive partier
  • •Økt bevegelse
  • •Redusererstress
  • •Bedrer sirkulasjonen
  • •Økt prodkusjon av kroppens “lykke”hormon oxytocin
Be Sociable, Share!